Yoginis & yogis

Camilla Mossberg

Camilla är utbildad Kundaliniyogalärare med många års erfarenhet.

Yoga för mig är att lyfta från det ordinära till det enastående. Tankarna behöver ordning och perfekt ordning finns i tystnaden.

Medvetandet är läkande för ditt inre och sambandet mellan fysisk och psykisk hälsa.

Kundaliniyogans högre syfte är att väcka all medvetenhet & kunskap du har inom dig. Du närmar dig kroppen genom att vara inkännande. Yoga förbättrar cirkulationen, ökar kroppsnärvaron och frigör spänningar. Du får mer livsenergi.

Varmt välkommen till min yoga.

Emma Rehnberg

Emma Rehnberg utexaminerades från Balettakademiens dansutbildning i maj 2015. Under utbildningen på Balettakademien har Emma medverkat som dansare i ett flertal verk och våren 2015 blev hon utvald att medverka i NUDans Edxtended på Göteborgs Operan. Under samma period deltog Emma som dansare i Pop Up-Operans föreställning Medea där hon äver koreegraferade danspartierna.

Emmas dansintresse väcktes när hon som barn började utöva och tävla i cheerleading och har efter det tränat många olika stilar, däribland magdans och capoeira. Emma har även erfarenhet av dansundervisning för barn och ungdomar. Innan Balettakademien gick Emma Danslinjen på Löftadens folkhögskola. En ettårig linje som förbereder för fortsatt professionell danskarriär. Sommaren 2014 spenderade Emma i Wien och São Paulo som en av 35 utvalda till projektet Biblioteca do Corpo-Project for Professional Excellence in Dance med koreografen Ismael Ivo.

September 2015-maj 2016 har Emma gått en Yoga Alliance certifierad yogalärarutbildning på Yogaroom i Kungsbacka med Camilla Bergström som lärare.

Yoga är för alla, vi är alla på vår egen resa, i vår egen kropp.

Jag fann yogan som ett fysiskt komplement till dansen och har under flera års tid fördjupat mig själv inom ämnet. Under tiden har jag insett vilken skillnad yogan gör i livet i allmänhet, den är inte bara fysisk utan gör även stor skillnad mentalt, man växer innifrån.

Målet med mina kurser är att upptäcka yogans fördelar och se hur den kan leda till ett öppet och vackert liv på alla plan.

Välkomna!

Linda Nilsson

Jag är internationellt certifierad Kundalinyoga- och meditationslärare, 2010-2012.

Utbildad till Yinyogalärare på Connective Institute i Kungsbacka 2017 samt en fortsättning och fördjupningshelg med ännu mer Yinyoga i början på 2018.

Har läst utbildning i andning, Cool Lymphatic Breathing Instructor, 2017 för Anders Lönedahl och Linda Öhrn, Coolmind.

Jag är helt fascinerad av hur kroppen fungerar och hur mycket vi kan påverka med hjälp av vår andning. Yoga och andning är ett fantastiskt verktyg som vi kan använda oss av bl.a. för återhämtning i ett till stora delar stressigt samhälle.

Ingela Lagergren

Jag har en yrkesbakgrund inom vård och inom IT. Min dröm har alltid varit att stå där framme och leda andra, denna dröm har senaste åren blivit förverkligad på flera sätt, bland annat genom att idag ha förmånen att få hålla Hathayoga klasser (utbildad yogainstruktör 2017).

För mig är yogan en plats där jag samlar energi, där jag hittar mitt andetag, min grund, min inre och yttre hållning. Yogan gör mig stark i min fysiska kropp, den gör mig också mentalt stark genom länken till mitt inre, till mig själv, till mitt andetag.

Som yogainstruktör strävar jag efter att ge alternativ när det gäller de olika positionerna, varje kropp är unik och vi har alla olika förutsättningar. Jag brinner för utveckling, att få inspirera andra till att ta sitt nästa steg. Lycka för mig är att se när någon har upptäckt en ny möjlighet i sin kropp, en ny öppning både vad gäller det fysiska som det mentala.

Peter Panstierna

Jag heter Peter Panstierna och utbildar mig till kundaliniyogalärare på Kundaliniyogainstitutet i Stockholm. Jag har under många år på olika sätt sökt efter mitt sanna jag och på den spännande resan började jag 1999 att praktisera hatha yoga. För några år sedan fann jag kundaliniyogan som på ett otroligt effektivt sätt fördjupade min kontakt med mitt inre.

Andra trevliga bonuseffekter som jag har upptäckt att yoga kan bidra med:

  • Min kropp blir starkare och smidigare
  • Min andning fördjupas
  • Mitt sinne blir lugnare
  • Jag blir mindre påverkad av stress
  • Jag har lättare att fokusera och koncentrera mig
  • Jag har lättare att hantera problem, hinder och motgångar

Enkelt uttryckt så kan yoga öka välbefinnandet och göra livet mer harmoniskt samtidigt som jag lär känna mig själv på ett djupare plan :)

Linda Dankert

Internationellt certifierad Kundaliniyoga o meditationsläre. Instruktör i MediYoga. Utbildad i gravid, paryoga o mamma- bebis yoga på Kundalinyogainstitutet i Karlstad och även utbildad gravidyogalärare i Khalsa Way… med Gurmukh Kaur Khalsa. Utbildad Taktilmassör. Leg Sjuksköterska med vidareutbildning inom Intensivvård. Linda har varit verksam inom intensivvården i Göteborg och utomlands under många år och har även arbetat som naturkosmetisk Hudvårdsterapeut och massör. På senare år har hon mer och mer intresserat sig för vårt sinne och hur vi på bästa sätt kan lära oss att styra det för att hålla oss friska, glada, välmående och lyckliga. Svaret på detta fann hon i Kundaliniyogan för många år sedan.

Linda undervisar i Kundaliniyoga, Medicinsk Yoga, Gravidyoga , Paryoga för gravida samt Mamma-bebisyoga. Jag känner mig inspirerad att dela med mig av min kunskap och mina erfarenheter!

Clara Nestor

Clara är en KRI certifierad lärare sedan 1997 och även en Teacher Trainer. Hon har haft förmånen att studera direkt för Yogi Bhajan. Hon har en universitetsexamen i Hälsa och arbetar fulltid med yoga, hälsa, Medicinsk Yoga/Yogaterapi, KBT och stresshantering. Hon ger även privata Yoga- & Meditationslektioner.

Clara brinner för Kvinnoyoga och att utbilda fler lärare i Kundaliniyoga. Efter att ha drivit yogacenter i Göteborg i många år och med yogalärarutbildningar i Göteborg och Köpenhamn frilansar hon nu och samarbetar med Yogahuset och Yogainstitutet.

Clara är rättfram, autentisk, varm och opretentiös.

Karin Persson

Karin Persson Diplomerad Kundaliniyoga-och meditationslärare. Vidareutbildat sig till instruktör och terapeut i Medicinsk Yoga. Arbetar sedan 2008 med Ayurveda, ger behandlingar och hälsokonsultationer. Håller Steg 1-2-3 utbildning i Ayurveda. Karin är också samtalsterapeut i Psykosyntes. Driver sedan 2005 Moveri-Centrum för Terapi och Friskvård, i Göteborg.

Annika Chitaar

Namaste.

Jag kom i kontakt med yoga i början av 2000-talet och förälskade mig omedelbart. Efter att yogan kommit och gått i mitt liv under några år har jag nu bestämt mig för att ge den än mer utrymme i mitt. Det är fantastiskt hur yogan balanserar vårt sinne och gör oss mer rustade för alla utmaningar som det innebär att leva.

Sedan 2014 är jag internationellt certifierad Kundaliniyoga- och meditationslärare. Utbildningen genomfördes under 2 år och omfattar gedigna kunskaper om kroppsställningar, andningsövningar, avspänningstekniker, mantran och meditation. Utbildningen ger en djupare förståelse av yogatraditionen; dess historia och filosofi. Sedan 2017 är jag även certifierad Yin Yoga-lärare (5o h). Jag är också en sann Indien-fantast och älskar att resa och upptäcka Indiens alla smultronställen. Hoppas nu få kunna sprida inspiration och kärlek till yogan vidare till er.

~Annika-

Nina Brorsson

Livet är en utmaning, det har alla ingredienser! Ljus & kärlek, svårigheter, sorg & glädje <3

Varje dag är ny och ger dig möjlighet att växa ytterligare. Kundaliniyogan ger dig nyckeln till ditt sanna jag, en möjlighet till mötet med din autencitet & ditt inre ljus. Kontakten med dig själv sätter tonen i ditt liv. Att vara äkta betyder allt för din fysiska, mentala & andliga hälsa. Kvaliteten i dina relationer beror på hur nära du är dig själv, hur du lever din sanning. Detta är helt väsentligt i mitt liv och jag delar gärna med mig. Var ditt ljus <3

—Certifierad kundaliniyoga- och meditationslärare —Sat Nam Rasayan healer/helande djupmeditation —Legitimerad sjuksköterska